Lerværksted

Lav din egen unikke keramik

Deltag på vores ler-workshops torsdage kl. 18:30 – 21:30 eller book en tid i butikken på hverdage i vores normale åbningstider.

OBS: For tilmelding til ler bedes ringes til butikken på 28 18 90 19

Hos RESTART har du mulighed for at skabe dine egne figurer, vaser, urtepotter mm. i ler – kun fantasien sætter grænser. Lad kreativiteten skabe et frirum, som giver indre ro og fordybelse i en travl og hektisk hverdag. Som noget helt særligt, kan du hos os også selv glasere dine værker efter eget farvevalg. Du bestemmer hele processen – mere unikt kan det ikke blive.

Hvad er ler?

Ler er en finkornet jordtype, der indeholder store mængder jern, magnesium og kalium. I fugtig tilstand kan man forme leret, hvilket er en forudsætning for keramisk håndværk.

Der findes forskellige lertyper hos os arbejder vi med rødt og hvidt lertøjsler af høj kvalitet fra tyske Goerg & Schneider. 

Når leret skal forarbejdes til keramik, er det vigtigt at vandet tørres ud, ler-emnet ikke revner.

Derefter brænder vi 1. gang ved lav temperatur.

Udfold kreativiteten med keramik

Når leret har tørret ca. 3 uger og er blevet brændt, kan du begynde at glasere keramikken. Du kan male lige det, der falder dig ind. Det vigtigste er, at du er tålmodig – alt er muligt og det er kun din fantasi, der sætter grænsen. De mange muligheder kan virke overvældende, og det kan være svært at komme i gang.

Vi introducerer og vejleder i det omfang det er nødvendigt. 

Det vil være dine tanker, penselstrøg og den kreative personlighed, som kommer op til overfladen og sætter sit præg på dit værk. Det kan være en fordel at starte tankeprocessen allerede, når du har booket tid til glasering.

Få koblet af med udformning af ler

Vi lever i en tid, hvor tingene går hurtigt og stressen kan tage over. Den høje hastighed har sine negative effekter, hvor man kan føle sig presset til at præstere hele tiden. Det resultatdrevne kan være produktivt, men kan også være destruktivt for helbredet.

Til tider har man bare brug for at koble af, finde sig selv igen og vinde energien tilbage.

I lerværkstedet er der fokus på velvære og ro til kreativ aktivitet, som fx udformning af ler, hvor man virkelig kan fordybe sig og glemme tid og sted.

Hvis du kunne tænke dig at komme ned og udfolde dig kreativt eller måske har brug for et pusterum, så kontakt os på telefon:
28 18 90 19 eller på mail info@rest-art.dk.